Met fierheid kunnen we zeggen dat ons lamsvlees uit eigen kweek is, ze worden gekweekt uit het "texel vleesras" en worden geslacht tot maximum 10 maand ouderdom om zowel de naam "lamsvlees" te behouden als de kleur, de smaak en malsheid van het vlees.


Lamsvlees biedt vele culinaire mogelijkheden en is geschikt voor zowel de dagelijkse keuken als voor feestbereidingen. De meest gekende stukken lamsvlees zijn de lamsbout, de lamsfilet, de lamskotelet, de lamsragout, de lamskroontjes en het lamsgehakt. Wij slachten op regelmatige basis lamsvlees met als uitschieter de paasperiode.

Bereiding

De beste manier om lamsvlees te bereiden, is ervoor te zorgen dat het vlees vanbinnen nog rosé is en lekker sappig.

Lamsvlees is lekker om te bakken, te braden, te roosteren of te stoven. Het vlees is mals, licht verteerbaar en heeft een typische smaak. 
Lamsvlees gaat heel goed samen met knoflook en kruiden als munt, salie, tijm, rozemarijn, oregano, marjolein, koriander en diverse currycombinaties.
 

Gezondheid

Lamsvlees draagt bij tot de inname van eiwitten van een goede biologische kwaliteit, van B-vitaminen (vooral vitamine B3 en B12) en van het mineraal zink. Zoals bij elke vleessoort zijn er ook binnen het assortiment van lamsvlees stukken die mager, gemiddeld vet of vet zijn.